Otvaramo prijave za Rekreativne spasioce – Caniquest, novu disciplinu u kojoj kombiniramo traženje osoba s boravkom i orijentacijom u prirodi.

Mi vam možemo pokazati da je svaki pas sposoban naučiti tražiti izgubljene/nestale osobe.

Rekreativni spasioci – Caniquest je aktivnost koja će vam omogućiti da psa držite u dobroj fizičkoj i mentalnoj kondiciji, da potaknete korištenje njuha, da pritom stvorite dobar odnos između vas i psa.
Na tečaju ćemo naučiti vašeg psa da slijedi ljudski miris, vas o načinu učenja i psihologiji pasa, komunikaciji sa psom te kako surađivati i stvoriti kvalitetniji odnos, a sve to kroz aktivnost traženja nestalih osoba.

Disciplinu smo otvorili jer smo kroz dugogodišnji rad primijetili da psi i njihovi ljudi doista uživaju u ovom obliku kinološke aktivnosti, no vodiči jednostavno nemaju vremena službeno se uključiti u spasilačke službe i obavezati se na takvu odgovornost što rezultira da većina timova, čak 80% ne uspije pratiti korak i odustane. To nas je potaklo da ljudima omogućimo rekreativno bavljenje spasiocima, gdje će sami izabrati tempo kojim žele raditi bez dodatnih obaveza.

Na tečaju se radi isključivo pozitivnim metodama.Tečaj nije namijenjen učenju poslušnosti ili preodgoju pasa, stoga je prije upisa potrebno završiti početni tečaj ili tečaj za štence.

Obuku vode licencirani voditelji spasilačkih pasa, koji dugi niz godina obučavaju službene spasilačke pse u Republici Hrvatskoj.

** Tečaj nije namijenjen obuci službenih vodiča spasilačkih pasa, jer se oni dodatno educiraju na polju spašavanja i polažu ispite kojima stječu kvalifikaciju za vodiča spasilačkog psa, te pristupaju licenciranju spasilačkih pasa ne samo u disciplini traženja, već poslušnosti i svladavanja prepreka.